Top

FAQ

Levering en verzending

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?

Al onze leveringsvoorwaarden kunt u hier terugvinden: Leveringsvoorwaarden 2022

Wat zijn de bezorgkosten?

Producten in onze webshop worden gratis binnen Nederland verzonden, tenzij anders aangegeven op de productpagina. Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Bezorgen jullie de lampen ook zelf?

Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Leveren jullie wereldwijd?

Ja, wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten. Neem voor bestellingen buiten Nederland contact met ons op.

Service en betaling

Hoe kan ik betalen?

Uw aankoop kunt u op verschillende manieren veilig online betalen. Maak gebruik van iDeal of PayPal.
Komt u de lampen in ons werkatelier ophalen? Dan kunt u uw aankoop per pinbetaling voldoen. Kiest u ervoor om de lampen te laten bezorgen als pakket? Dan ontvangt u van ons vooraf de factuur zodat u het bedrag kunt overmaken via uw bank. Soms komen wij de lampen zelf bezorgen. In dat geval kunt u het bedrag bij vooruitbetaling voldoen of per pin tijdens de levering.

Ontvang ik een factuur?

Ja, bij iedere aankoop ontvangt u van ons per e-mail een factuur. Kiest u ervoor om uw aankoop te laten verzenden, dan ontvangt u de factuur zodra u de bestelling heeft gedaan. Doet u een aankoop in onze studio, dan ontvangt u de factuur achteraf per mail.

Waarom staat er geen btw op de factuur?

Omdat onze lampen vintage producten zijn, vallen deze onder de BTW-margeregeling. Dit betekent dat ze zijn vrijgesteld van BTW. Gaat uw voorkeur uit naar een factuur met BTW dan is dat ook mogelijk. Echter komt er dan 21% bovenop het aankoopbedrag. Een uitzondering hierop zijn de lampen die vallen onder het nieuw industrieel erfgoed.

Kan ik de lamp omruilen wanneer deze niet bevalt?

Ja, dat kan. Blijkt de lamp toch niet helemaal in uw interieur te passen, dan bieden wij de mogelijkheid om de aankoop binnen 14 dagen (na ontvangst) terug te sturen of terug te brengen. Nadat de retourzending door ons is gecontroleerd en deze onbeschadigd is, ontvangt u het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour (exclusief verzendkosten). Of wellicht ziet u binnen onze collectie een ander type lamp en wilt u deze omruilen. Neem vooraf altijd eerst even contact met ons op zodat we samen met u kunnen zoeken naar de beste oplossing. Meer over dit onderwerp leest u in onze leveringsvoorwaarden.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Lloyd Industrials gaat zorgvuldig om met de verstrekte persoonlijke- en zakelijke informatie. De gegevens worden vertrouwelijk bewaard en zullen niet aan derden ter beschikking worden gesteld, openbaar gemaakt worden of worden doorverkocht.

Ons werkatelier

Waar bevindt zich jullie werkatelier?

Ons werkatelier bevindt zich in een grote oude smederij in het centrum van Hengelo (Gelderland). Een prachtige groene omgeving op zo’n 15 minuten van het historische Zutphen en zo’n 40 minuten van Arnhem.

Waarom is jullie werkatelier op afspraak geopend?

Service en persoonlijkheid staat bij ons voorop. Daarom geven wij onze klanten graag de tijd om de collectie te bekijken bij een bezoek aan ons werkatelier. Op die manier kunnen wij het beste advies geven. Bovendien verblijven wij zelf regelmatig in het buitenland om onze collectie verder uit te bereiden. Bent u van plan het werkatelier te bezoeken? Laat het ons even weten en wij maken graag een afspraak.

Kan ik de lampen ook komen bekijken?

Ja zeker. In ons werkatelier bent u van harte welkom om de lampen zelf te bekijken. Op die manier kunt u het type, de kleur en het materiaal zelf zien en voelen en bent u helemaal verzekerd van een prima keuze. Omdat wij niet altijd in de studio aanwezig zijn, maken wij hiervoor graag een afspraak.

Uw aankoop

Wordt de lamp helemaal compleet geleverd?

Ja, alle lampen zijn direct klaar om aangesloten te worden. Dat wil zeggen dat ze zijn voorzien van nieuw geaarde bekabeling. Er komen dus geen extra kosten bij, tenzij u zelf uiteraard nog extra wensen heeft.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Dit is afhankelijk van het type lamp en het aantal. Sommige lampen zijn bewerkelijker en vragen dus meer tijd tijdens het restauratieproces. Bovendien kan de levertijd tijdens drukkere periodes wat langer zijn. Natuurlijk informeren wij u hierover zodra u een bestelling heeft geplaatst. Over het algemeen hanteren wij een levertijd van zo’n vier tot vijf weken.

Waar komen de lampen vandaan?

In de loop van de tijd hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd verspreid over vooral Frankrijk en België. In deze landen staan nog steeds de meest waanzinnige fabrieken, loodsen en schuren van weleer. Voordat deze gebouwen met de grond gelijk worden gemaakt, worden de prachtige lampen van de sloop gered. Vaak weten wij de geschiedenis en de herkomst van de lampen met de daarbij behorende verhalen. Soms is de oorsprong helaas niet bekend.

Zijn alle lampen origineel?

Ja, alle lampen uit onze collectie hebben hun eigen geschiedenis. De lampen hebben hierdoor allemaal hun eigen gebruikerssporen. Deze geven de lamp zijn eigen karakter.

Geven jullie ook een paspoort bij de lamp?

Nee. Weten wij de geschiedenis en de oorsprong van de lamp dan zullen wij u deze er ook zeker bij vertellen. Echter is dat niet altijd het geval en daarom kiezen wij ervoor om alleen de échte verhalen door te vertellen.

Wat is de staat van de lamp wanneer ik deze koop?

Onze collectie bestaat uit vintage producten. Iedere lamp heeft daardoor zijn eigen geschiedenis en gebruikerssporen. Bij de fotografie voor onze website proberen wij zoveel mogelijk een afspiegeling te geven van de gemiddelde lamp uit die serie. Desgewenst kan ook een foto van een specifieke lamp gestuurd worden.

Zelf heb ik nog oude (industriële) lampen liggen. Kopen jullie deze ook in?>

Inmiddels hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd in vooral het buitenland. Maar natuurlijk zijn wij altijd geïnteresseerd wanneer u zelf nog ergens mooie originele exemplaren met een verhaal heeft liggen. Onze voorkeur gaat daarbij altijd uit naar een mailtje met daarin de omschrijving, het verhaal, wat foto’s en uw vraagprijs.

Montage en customization

Kan ik de lamp direct aansluiten?

Ja, onze lampen worden standaard voorzien van 200 cm nieuwe bekabeling, 110 cm ketting en een nieuwe porseleinen E27 fitting. De lampen zijn hierdoor geschikt voor zowel gloei-, spaar- als led-lampen. Alle lampen die wij leveren zijn daarmee direct gereed voor gebruik.

Ik heb een langere kabel of ketting nodig aan de lamp. Kan dat?

Onze lampen worden standaard voorzien van 200 cm nieuwe bekabeling en 110 cm staalkabel. Op verzoek kunnen wij de lampen voorzien van extra bekabeling of staalkabel. Op die manier heeft u altijd voldoende om de lamp op locatie aan te sluiten.

Sluiten jullie de lampen ook aan?

Nee, omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft voor wat betreft het ophangen van de lamp, doen wij dit niet. Ook vraagt iedere plafondsoort voor zijn eigen bevestigingsmaterialen. Natuurlijk kunnen wij u hierin wel adviseren. En uiteraard kan een elektriciën of aannemer dit ook voor u regelen.

Leveren jullie plafondkapjes bij de lamp?

Nee, iedere klant heeft namelijk zijn eigen wensen voor wat betreft het ophangen van de lamp. Daarom leveren wij geen losse aansluitmaterialen als plafondkapjes. In de bouwmarkt of via internet zijn er naar eigen smaak vele mogelijkheden te verkrijgen.

Hoe hang ik de lamp op?

Dit is afhankelijk van het soort plafond of muur waaraan de lamp wordt bevestigd. Bij iedere bouwmarkt zijn volop bevestigingsmaterialen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Komt u er zelf niet helemaal uit, vraag dan advies bij een vakman. En nog een kleine tip voordat u gaat boren en aansluiten: gebruik een leidingzoeker en schakel de stroom vooraf uit.

Leveren jullie ook gekleurde bekabeling?

Nee, de lampen uit onze collectie zijn tijdloos. Wij restaureren de producten zoveel mogelijk in de originele staat. Een gekleurde of gevlochten kabel (strijkijzersnoer) is een trend en past volgens ons niet in die gedachte. Daarom leveren wij al onze lampen met nieuwe zwarte geaarde bekabeling.

Lichtadvies

Wat voor type lichtbron kan ik gebruiken in het armatuur?

De wereld van verlichting ontwikkeld zich snel. Inmiddels zijn LED-lampen natuurlijk niet meer weg te denken. De keuze van het type lamp is een persoonlijke. Ook de plek en het doel van de lamp spelen daarbij een rol. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring en kennis en kunnen u hierin desgewenst adviseren. In ieder geval worden onze armaturen voorzien van een nieuwe E27-fitting waardoor deze geschikt is voor elk type lamp.

Zijn jullie armaturen dimbaar?

Ja, dit is wel afhankelijk van het type lichtbron dat u gebruikt. Op de verpakking van een lamp kunt u vooraf bekijken of deze dimbaar is. Zorg altijd voor een goede dimmer die is afgestemd op het soort lamp. Hiermee voorkomt u dat een lamp of dimmer gaat zoemen of knipperen.

Promotie

Verhuren jullie ook lampen?

Ja, voor film-, televisie-, theaterproducties of photoshoots is het mogelijk om lampen uit onze collectie te huren. Wij rekenen hiervoor een huurprijs en een borgsom. Deze zijn afhankelijk van het type lamp, de periode van bruikleen en het soort productie. Het transport verzorgen wij niet. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Kan ik foto’s of teksten van jullie website gebruiken voor publicatie?

Niets van de website mag zonder voorafgaande toestemming ter beschikking worden gesteld aan derden of worden verveelvuldigt. Natuurlijk werken wij in veel gevallen graag mee aan een vorm van promotie. Daarbij vragen wij altijd wel om een bronvermelding. Neem vooraf even contact met ons op en wij maken graag verdere afspraken hierover.

Wie heeft deze website gebouwd?

Webdevelopment en -design | Kracht Internet Marketing, www.krachtinternetmarketing.nl

Lloyd Industrials

Vragen of wil je aan afspraak maken?

Neem contact op

Uitgelicht