Top

FAQ

Levering en verzending

Leveringsvoorwaarden

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?
Al onze leveringsvoorwaarden kunt u hier inzien. Wij horen natuurlijk graag van u wanneer u vragen heeft over de leveringsvoorwaarden.

Bezorgkosten

Wat zijn de bezorgkosten?
Producten in onze webshop worden gratis binnen Nederland verzonden, tenzij anders aangegeven op de productpagina. Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Bezorging

Bezorgen jullie de lampen ook zelf?
Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Levering wereldwijd

Leveren jullie wereldwijd?
Ja, wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten. Neem voor bestellingen buiten Nederland contact met ons op.

Service en betaling

Betaling

Hoe kan ik betalen?
Uw aankoop kunt u op verschillende manieren veilig online betalen. Maak gebruik van iDeal of PayPal.
Komt u de lampen in onze studio ophalen? Dan kunt u uw aankoop per pinbetaling voldoen. Kiest u ervoor om de lampen te laten bezorgen als pakket? Dan ontvangt u van ons vooraf de factuur zodat u het bedrag kunt overmaken via uw bank. Soms komen wij de lampen zelf bezorgen. In dat geval kunt u het bedrag bij vooruitbetaling voldoen of per pin tijdens de levering.

Uw factuur

Ontvang ik een factuur?
Ja, bij iedere aankoop ontvangt u van ons per e-mail een factuur. Kiest u ervoor om uw aankoop te laten verzenden, dan ontvangt u de factuur zodra u de bestelling heeft gedaan. Doet u een aankoop in onze studio, dan ontvangt u de factuur achteraf per mail.

BTW en margeregeling

Waarom staat er geen btw op de factuur?
Omdat onze lampen vintage producten zijn, vallen deze onder de BTW-margeregeling. Dit betekent dat ze zijn vrijgesteld van BTW. Gaat uw voorkeur uit naar een factuur met BTW dan is dat ook mogelijk. Echter komt er dan 21% bovenop het aankoopbedrag. Een uitzondering hierop zijn de lampen die vallen onder het nieuw industrieel erfgoed.

Omruilen

Kan ik de lamp omruilen wanneer deze niet bevalt?
Ja, dat kan. Blijkt de lamp toch niet helemaal in uw interieur te passen, dan bieden wij de mogelijkheid om de lamp binnen 7 dagen terug te sturen of terug te brengen. Nadat wij de lamp hebben gecontroleerd en deze onbeschadigd is, ontvangt u het aankoopbedrag binnen 30 dagen retour (exclusief verzendkosten). Of wellicht ziet u binnen onze collectie een ander type lamp en wilt u deze omruilen. Neem vooraf altijd eerst even contact met ons op zodat we samen met u kunnen zoeken naar de beste oplossing. Meer over dit onderwerp leest u in onze leveringsvoorwaarden.

Uw persoonsgegevens

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
Lloyd Industrials gaat zorgvuldig om met de verstrekte persoonlijke- en zakelijke informatie. De gegevens worden vertrouwelijk bewaard en zullen niet aan derden ter beschikking worden gesteld, openbaar gemaakt worden of worden doorverkocht.

Onze studio

Locatie studio

Waar bevindt zich jullie studio?
Net buiten het centrum bevindt zich de vroegere spoorlijn tussen Rotterdam en Scheveningen. De Hofbogen zijn inmiddels het langste Rijksmonument van Nederland en hier bevindt zich onze studio. Een prachtige rauwe locatie vol in ontwikkeling met veel creatieve ondernemers in Rotterdam Noord. Een plek die net even anders is en dat op loopafstand vanaf de Coolsingel.

Openingstijden

Waarom is jullie studio op afspraak geopend?
Service en persoonlijkheid staat bij ons voorop. Daarom geven wij onze klanten graag de tijd om de collectie te bekijken bij een bezoek aan onze studio. Op die manier kunnen wij het beste advies geven. Bovendien verblijven wij zelf regelmatig in het buitenland om onze collectie verder uit te bereiden. Bent u van plan de studio te bezoeken? Laat het ons even weten en wij maken graag een afspraak.

Bezichtiging

Kan ik de lampen ook komen bekijken?
Ja zeker. In onze studio bent u van harte welkom om de lampen zelf te bekijken. Op die manier kunt u het type, de kleur en het materiaal zelf zien en voelen. Op die manier bent u helemaal verzekerd van een prima keuze. Omdat wij niet altijd in de studio aanwezig zijn, maken wij hiervoor graag een afspraak.

Uw aankoop

Klaar voor gebruik

Wordt de lamp helemaal compleet geleverd?
Ja, alle lampen zijn direct klaar om aangesloten te worden. Dat wil zeggen dat ze zijn voorzien van nieuw geaarde bekabeling. Er komen dus geen extra kosten bij, tenzij u zelf uiteraard nog extra wensen heeft.

Levertijd

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Dit is afhankelijk van het type lamp en het aantal. Sommige lampen zijn bewerkelijker en vragen dus meer tijd tijdens het restauratieproces. Bovendien kan de levertijd tijdens drukkere periodes wat langer zijn. Natuurlijk informeren wij u hierover zodra u een bestelling heeft geplaatst. Over het algemeen hanteren wij een levertijd van zo’n één tot twee weken.

Afkomst lampen

Waar komen de lampen vandaan?
In de loop van de tijd hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd verspreid over vooral Frankrijk en België. In deze landen staan nog steeds de meest waanzinnige fabrieken, loodsen en schuren van weleer. Voordat deze gebouwen met de grond gelijk worden gemaakt, worden de prachtige lampen van de sloop gered. Vaak weten wij de geschiedenis en de herkomst van de lampen met de daarbij behorende verhalen. Soms is de oorsprong helaas niet bekend.

Authentiek

Zijn alle lampen origineel?
Ja, alle lampen uit onze collectie hebben hun eigen geschiedenis. De lampen hebben hierdoor allemaal hun eigen gebruikerssporen. Deze geven de lamp zijn eigen karakter.

Paspoort

Geven jullie ook een paspoort bij de lamp?
Nee, wij blijven Rotterdammers. Weten wij de geschiedenis en de oorsprong van de lamp dan zullen wij u deze er ook zeker bij vertellen. Echter is dat niet altijd het geval en daarom kiezen wij ervoor om alleen de échte verhalen door te vertellen.

Gebruikerssporen

Wat is de staat van de lamp wanneer ik deze koop?
Onze collectie bestaat uit vintage producten. Iedere lamp heeft daardoor zijn eigen geschiedenis en gebruikerssporen. Bij de fotografie voor onze website proberen wij zoveel mogelijk een afspiegeling te geven van de gemiddelde lamp uit die serie. Desgewenst kan ook een foto van een specifieke lamp gestuurd worden.

Inkoop

Zelf heb ik nog oude industriële lampen liggen. Kopen jullie deze ook in?
Inmiddels hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd in vooral het buitenland. Maar natuurlijk zijn wij altijd geïnteresseerd wanneer u zelf nog ergens mooie originele exemplaren met een verhaal heeft liggen. Onze voorkeur gaat daarbij altijd uit naar een mailtje met daarin de omschrijving, het verhaal, wat foto’s en uw vraagprijs.

Montage en customization

Direct aansluiten

Kan ik de lamp direct aansluiten?
Ja, onze lampen worden standaard voorzien van 200 cm nieuwe bekabeling, 110 cm ketting en een nieuwe porseleinen E27 fitting. De lampen zijn hierdoor geschikt voor zowel gloei-, spaar- als led-lampen. Alle lampen die wij leveren zijn daarmee direct gereed voor gebruik.

Extra opties

Ik heb een langere kabel of ketting nodig aan de lamp. Kan dat?
Onze lampen worden standaard voorzien van 200 cm nieuwe bekabeling en 110 cm ketting. Op verzoek kunnen wij de lampen voorzien van extra bekabeling en/of ketting. Op die manier heeft u altijd voldoende om de lamp op locatie aan te sluiten.

Staalkabel

Kan er ook een ander soort ophang met de lamp geleverd worden?
Ja, onze lampen worden standaard voorzien van een ketting. Ook de levering van een staalkabel is op verzoek mogelijk.

Aansluiten

Sluiten jullie de lampen ook aan?
Nee, omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft voor wat betreft het ophangen van de lamp, doen wij dit niet. Ook vraagt iedere plafondsoort voor zijn eigen bevestigingsmaterialen. Natuurlijk kunnen wij u hierin wel adviseren. En uiteraard kan een elektriciën of aannemer dit ook voor u regelen.

Plafondkapjes

Leveren jullie plafondkapjes bij de lamp?
Nee, iedere klant heeft namelijk zijn eigen wensen voor wat betreft het ophangen van de lamp, leveren wij geen losse aansluitmaterialen als plafondkapjes. In de bouwmarkt of via internet zijn er naar eigen smaak vele mogelijkheden te verkrijgen.

Ophangen van de lamp

Hoe hang ik de lamp op?
Dit is afhankelijk van het soort plafond of muur waaraan de lamp wordt bevestigd. Bij iedere bouwmarkt zijn volop bevestigingsmaterialen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Komt u er zelf niet helemaal uit, vraag dan advies bij een vakman. En nog een kleine tip voordat u gaat boren en aansluiten: gebruik een leidingzoeker en schakel de stroom vooraf uit.

Gekleurde bekabeling

Leveren jullie ook gekleurde bekabeling?
Nee, de lampen uit onze collectie zijn tijdloos. Wij restaureren de producten zoveel mogelijk in de originele staat. Een gekleurde of gevlochten kabel (strijkijzersnoer) is een trend en past volgens ons niet in die gedachte. Daarom leveren wij al onze lampen met nieuwe zwarte geaarde bekabeling.

Lichtadvies

Lichtadvies

Geven jullie ook lichtadvies?
Een ruimte goed verlichten is een vak apart. Daarom werken wij samen met experts die alles weten over licht en u kunnen voorzien van een vakkundig lichtplan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Lichtbronnen

Wat voor type lamp kan ik gebruiken in het armatuur?
De wereld van verlichting ontwikkeld zich snel. Inmiddels zijn LED-lampen natuurlijk niet meer weg te denken. De keuze van het type lamp is een persoonlijke. Ook de plek en het doel van de lamp spelen daarbij een rol. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring en kennis en kunnen u hierin desgewenst adviseren. In ieder geval worden onze armaturen voorzien van een nieuwe E27-fitting waardoor deze geschikt is voor elk type lamp.

Dimmen van de lamp

Zijn jullie lampen dimbaar?
Ja, dit is wel afhankelijk van het type lamp dat u gebruikt. Op de verpakking van een lamp kunt u vooraf bekijken of deze dimbaar is. Zorg altijd voor een goede dimmer die is afgestemd op het soort lamp. Hiermee voorkomt u dat een lamp of dimmer gaat zoemen of knipperen.

Promotie

Verhuring

Verhuren jullie ook lampen?
Ja, voor film-, televisie-, theaterproducties of photoshoots is het mogelijk om lampen uit onze collectie te huren. Wij rekenen hiervoor een huurprijs en een borgsom. Deze zijn afhankelijk van het type lamp, de periode van bruikleen en het soort productie. Het transport verzorgen wij niet. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Publiciteit

Kan ik foto’s of teksten van jullie website gebruiken voor publicatie?
Niets van de website mag zonder voorafgaande toestemming ter beschikking worden gesteld aan derden of worden verveelvuldigt. Natuurlijk werken wij in veel gevallen graag mee aan een vorm van promotie. Daarbij vragen wij altijd wel om een bronvermelding. Neem vooraf even contact met ons op en wij maken graag verdere afspraken hierover.

Webdesign

Wie heeft deze website gebouwd?
Webdevelopment en -design | Kracht Internet Marketing, www.krachtinternetmarketing.nl

Gebruik van cookies

Lloyd Industrials

Voor vragen of
het maken van een afspraak

Neem contact op

Uitgelicht