Over Lloyd

Wij geloven in het

behoud en duurzaam hergebruik

van dit industrieel erfgoed.

Voor de inrichting van een loft in Rotterdam gingen wij in 2010 op zoek naar een uniek lichtobject. Daarbij stuitten wij in een loods op een serie oude verwaarloosde filmspots uit de studio’s van fotograaf Paul Huf. We besloten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. In onze zoektocht naar de juiste onderdelen en technieken voor de lampen is onze passie voor het behoud van oude industriële lampen ontstaan.

Inmiddels speuren wij binnen- en buitenland af op zoek naar de meest unieke industriële verlichting. Alleen het beste is goed genoeg om zich te mogen toevoegen aan onze collectie. Na jarenlang trouwe dienst te hebben bewezen in fabriekshallen tussen arbeiders, zijn de lampen getekend door de ruimte waarin deze hebben gehangen. Weersinvloeden, stof en het gebruik hebben de lampen hun eigen zo typerende karakter gegeven. Dit maakt ieder exemplaar een object met een eigen verhaal.

De fabriekslampen worden door ons vakkundig gerestaureerd en gereed gemaakt voor energiezuinige lichtbronnen. Omdat onze kwaliteitseisen hoog zijn vraagt dit om een continu creatief proces waarbij ambachtelijk maatwerk voorop staat. Met als resultaat een prachtig tijdloos eindproduct dat behouden blijft en weer een nieuw lichtleven voor zich heeft.

René Marijnissen & Dennis van de Zand
Lloyd Industrials

Bekijk onze lampen