Top

REDESIGN VAN VERLICHTING

Voor de inrichting van een Rotterdams loft gingen wij in 2010 op zoek naar een uniek lichtobject. In een loods stuitten wij daarbij op een serie oude verwaarloosde filmspots uit de studio van fotograaf Paul Huf. We besloten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. In onze zoektocht naar de juiste onderdelen en technieken is onze passie voor het behoud van oude industriële lampen ontstaan.

Na jarenlang trouwe dienst te hebben bewezen tussen arbeiders in fabriekshallen, zijn de lampen getekend door de ruimte waarin deze hebben gehangen. Weersinvloeden, stof en het gebruik hebben de lampen hun eigen zo typerende karakter gegeven. Dit maakt ieder exemplaar een lichtobject met een eigen verhaal.

De fabriekslampen worden door ons vakkundig gerestaureerd en gereed gemaakt voor energiezuinige lichtbronnen. Omdat onze kwaliteitseisen hoog zijn, vraagt dit om een continu creatief proces waarbij ambachtelijk maatwerk voorop staat. Met als resultaat een prachtig tijdloos eindproduct met een heel nieuw lichtleven voor zich. 

over ons

René Marijnissen   |   Dennis van de Zand
Lloyd Industrials

Vragen of wil je aan afspraak maken?

Neem contact op

Uitgelicht