Top

Industriële glazen lamp ZEISS IKON Small ZI001

Zet in favorieten
Zet in favorieten

Prachtige industriële Glazen lampjes van ZEISS IKON de ZI001. Ooit ontworpen door modernist Adolf Meyer, assistent van Peter Behrens en leraar aan het Bauhaus Weimar. De spiegelreflector van ZEISS IKON ZI001 is volledig gemaakt van glas, buiten mat, binnen afgezet met zilver.

Kenmerken

Artikelnr

ZI001

Diameter

19 cm

Gewicht

1 kg

Hoogte

18 cm

Kleur

zilver

Levertijd

± 4 weken

225,00

375 op voorraad


Productomschrijving

Industriële glazen lamp ZEISS IKON small ZI001

Deze prachtige oude industriële glazen lampjes van het legendarische merk ZEISS IKON is afkomstig uit een groot vooroorlogs gebouw gelegen in de haven van Rotterdam. De industriële lamp ZEISS IKON ZI001 is een pronkstuk voor iedere inrichting.

Design met verleden
Ooit zijn deze industriële lampen ontworpen door modernist Adolf Meyer, assistent van Peter Behrens en leraar aan het Bauhaus Weimar. De spiegelreflector van ZEISS IKON ZI001 is volledig gemaakt van glas, buiten mat, binnen afgezet met zilver. De metalen houder heeft een nieuwe fitting (E27) welke geschikt is voor LED lampen. Deze industriële lampen worden geleverd met 3 meter zwart Textiel bedrading van Bailey.

Wat deze industriële lampen uniek maakt is hun eigen gebruikssporen. Deze geven de lampen een mooi doorleefd karakter. Uiteraard hebben we ze met respect voor hun verleden gerestaureerd. Zo hebben wij de lampen weer teruggebracht naar de staat waarin ze ooit werden aangetroffen.

Producteigenschappen
Stijl: industrieel ontwerp
Land: Duitsland
Fabrikant: Zeiss Ikon
Model: JS.18 Nr.1
Materiaal: puur zilver spiegelglas en gelakt glas, metaal
Bouwjaar: 1930-1950
Afmetingen: 19 x 18cm (LXB)

Lloyd Industrials